Kycklinglevermousse på portvin

Kycklinglevermousse på portvin
Foto: TV4

Kycklinglever smakar exklusivt men säljs ofta till bra pris. Tillsammans med lite portvin, salt, peppar och smör blir det en förrätt att minnas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g kycklinglever
  • 1-2 msk smör till stekning
  • 1 msk portvin
  • 75 g kallt smör
  • salt och vitpeppar

Till servering:

  • lantbröd
  • små gurkor
  • späda sallatsblad

Gör så här

  1. Rensa kycklinglevern från hinnor och krydda med salt och peppar. Stek den hastigt i 1–2 msk smör i het panna, låt kallna.
  2. Kör kycklinglevern i matberedare till en slät massa. Tillsätt kallt portvin och smöret skuret i bitar, blanda och krydda med salt och peppar. Lägg moussen i en liten skål och låt den stå kallt och stelna i 1–2 timmar.
  3. Doppa en matsked i varmt vatten och forma moussen till ägg. Garnera med hackade små gurkor och späda sallatsblad och servera med lantbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept