Kycklinglevermousse

Kycklinglevermousse
Foto: TV4

Det här är en välsmakande och trevlig förrätt eller bufférätt. Leta efter så ljus kycklinglever som möjligt till den här rätten. Servera med rostat bröd och sallatsblad med några droppar citron.

2 juni 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 300 g kycklinglever
  • smör till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 tsk mejram
  • 1 msk konjak
  • 60 g mjukt smör
  • 0,5 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1,5 tsk Madeira
  • rostat bröd
  • sallat
  • citron

Gör så här

  1. Stek levern lätt i pannan i lite smör, den ska vara rosa inuti. Strö på salt, peppar och mejram. Ta upp levern och vispa ur pannan med konjak. Kör levern i mixer eller matberedare tills den blir slät. Tillsätt det mjuka smöret klickvis.Ta massan ur mixern och lägg den i en skål.
  2. Finhacka lök och champinjoner och fräs en stund i smör utan att de tar färg. Slå på madeira och låt svalna. Vänd ner svamphacket och konjaksskyn i levermoussen för hand. Häll moussen i en form eller glasskål. Ställ den svalt att stelna.
  3. Stjälp antingen upp hela moussen, skär skivor eller skeda upp bollar på assietter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept