Kycklinglever i senapssås

Kycklinglever i senapssås
Foto: TV4

Kycklinglever har mild, fin smak som även den som inte tycker om nötlever brukar uppskatta. Fryst kycklinglever är smidigt att ha hemma.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fryst kycklinglever
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 krm torkad mejram
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 tsk tomatpuré
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Bryn den halvtinade levern tillsammans med löken ganska hastigt med matfett i het panna. Krydda med salt, peppar, mejram.
  2. Lägg över levern i kastrull. Slå på crème fraîche utrörd med vatten. Småkoka 10 minuter. Ta upp levern och koka ihop såsen.
  3. Smaksätt med senap och tomatpuré och slå såsen över. Servera kokt ris och tomat till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept