Kycklingklubbor med salladsbröd

Kycklingklubbor med salladsbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingklubbor med salladsbröd

15 ingredienser

En rätt som kan förberedas. Kall kyckling är också utmärkt utflyktsmat.

Ingredienser

portioner
  • 8-12 frysta kycklingben [1 förp]
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk matolja
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar

Bröd, 6 st:

  • 30 g jäst
  • 2,5 dl vatten, ljummet
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:

  • isbergssallad, finskuren
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g ädelost, smulad
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Tina kycklingen. Sätt ugnen på 175°. Pensla den med en blandning av kryddor, olja och soja och stek den i en långpanna cirka 30–40 minuter. Vänd dem en gång. Lägg på fat och låt kallna.
  2. Rör ut jästen med vatten och tillsätt de övriga ingredienserna till degen. Låt den jäsa 1 timma. Rulla sedan runda bollar och kavla ut dem centimetertjocka. Lätt dem på het osmord plåt och grädda 7–10 minuter. Låt bröden kallna.
  3. Dela bröden och fyll med sallad och en dressing av gräddfil och ädelost.