Kycklingklubbor med apelsin- och tomatsallad

4

Du behöver

  • 1,4 kg kycklingklubbor och kycklinglår
  • couscous
  • gula och röda cocktailtomater
  • 70 g babyspenat eller mâchesallad
  • 1 apelsin
  • 20 g persilja
  • 2 dl rysk, turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 rödlök
  • honung
  • äppelcidervinäger
  • torkad rosmarin
  • torkad timjan
  • torkad oregano
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Kycklingen
    Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Blanda ner 1 msk torkad rosmarin, 1 msk torkad timjan, 1 tsk oregano, finrivet skal från en apelsin, 1 msk honung, 1–3 msk olivolja, 1–2 tsk salt, 2 krm svartpeppar. Om du vill ha det lite, lite roligare häller du även i en 1/2 tsk chilipeppar. In med formen högt upp i ugnen på 225 grader och ta ut cirka 25 minuter senare.
  2. Couscous
    Koka enligt förpackningen.
  3. Sallad
    Skala och skär apelsinerna i mindre klyftor. Dela cocktailtomaterna på mitten. Finhacka rödlöken. Addera en påse babyspenat eller en påse mâchesallad. Blanda i 1–2 msk olivolja, 1–2 tsk äppelcidervinäger och 2 krm salt. Kanske lite peppar också?
  4. Sås
    Blanda 2 dl yoghurt, nästan en ask persilja, en pressad vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 1 krm salt. Ställ svalt tills servering.
  5. Servering
    Låren till barnen och resten till de vuxna. Eller hur ni vill. Ni kan köra sten, sax eller påse. Ha servetter eller hushållspapper framme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept