Kycklingklubba med potatisklyftor, äpple och tomat

Kycklingklubba med potatisklyftor, äpple och tomat
Foto: TV4

Äpplets syrliga smak, tillsammans med lime, ger fin brytning till kycklingklubborna.

18 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 kg potatis
  • 5 schalottenlökar
  • 40 g smör
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 2 tomater
  • 1 äpple
  • 1 lime
  • några kvistar bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skär den i klyftor. Skala schalottenlöken. Fräs lök och potatisklyftor i smör. Lägg över i smord, ugnssäker form och krydda med salt, peppar och timjan.
  2. Krydda kycklingklubborna med salt och peppar och bryn skinnsidan i smör i en stekpanna. Lägg dem ovanpå potatisen och löken och ställ i ugnen i 45 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
  3. Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Ta bort kärnorna. Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Låt tomat- och äppelklyftorna steka med de sista 5 minuterna av stektiden. Tvätta limefrukten, pressa ut saften och skär skalet i tunna strimlor. Häll limesaften över rätten före servering och dekorera med limeskal och bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept