Kycklingklubba med grillad majssallad

Kycklingklubba med grillad majssallad
Foto: TV4

Ugnsgrillad kycklingklubba med superfräsch sallad med grillad majs, tomater, vitkål och koriander. Den kalla crème fraichesåsen med lime och koriander passar perfekt till den kryddiga kycklingen!

27 augusti 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingklubbor med skinn
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Sallad

  • 4 majskolvar
  • 1 röd lök
  • 1 litet huvud färsk vitkål
  • 200 g små tomater, gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe koriander

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm stött korianderfrön
  • 1 lime, saft och zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olivoljan med kryddorna till kycklingen och gnid in blandningen i kycklingen. Lägg kycklingen på ett galler med en form med vatten under. Grilla i ugnen i ca 35 minuter, tills innertemperaturen vid benet är 82 grader och köttsaften klar.
  2. Under tiden kycklingen är i ugnen så grillar du majskolvarna på ett grilljärn och låter dem svalna.
  3. Skär löken i lövtunna halvmånar, strimla kålen fint och dela tomaterna i mindre bitar. Lägg i en skål och massera lätt med handen så kålen mjuknar lite och tomatsaften släpper.
  4. Skär loss majskornen från kolven och blanda med resten av salladen, olivolja, salt och grovt hackad koriander.
  5. Rör samman den kalla såsen och servera gärna hela rätten på ett stort fat där alla tar vad de vill ha!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept