Kycklinggryta med stark curry

Kycklinggryta med stark curry
Foto: TV4

Vill du ha grytan starkare i smaken så tillsätt med curry eller kajennpeppar. En klick mango chutney kan också göra susen om man vill ha extra kick. Vill du inte göra receptet på grillad kyckling går det lika bra med kycklingfilé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor grillad kyckling

Currysås:

  • ca 1 msk curry
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl hönsbuljong (av tärning)
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning.
  2. Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget.
  3. Koka såsen några minuter. Rör ihop äggula och grädde och vispa ner i såsen, som nu inte får koka. Då skär den sig.
  4. Blanda kycklingbitarna i den heta såsen och servera direkt med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept