Från TV4

Kycklinggryta med murklor

Kycklinggryta med murklor
Foto: TV4
Från TV4

En lättlagad festrätt. Vill du ha den enklare kan du använda champinjoner.

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning samt torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé, strimlad
  • 4 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk dill, hackad
  • 3 msk dragon, färsk
  • 3 msk sherry, torr
  • 1-2 dl buljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk murklor, grovhackade

Gör så här

  1. Krydda och bryn kycklingen väl i en panna med matfett. Fräs smör och mjöl i en traktörpanna, späd med buljong och grädde och rör om väl. Koka tills såsen tjocknar lite och lägg sedan i köttet. Låt puttra klart.
  2. Fräs murklorna med smör i en panna och strö över kycklingen. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept