Kycklinggryta med mandel

Kycklinggryta med mandel
Foto: TV4

Receptet till den här grytan på kyckling och ris kommer från Kuwait. Alla ingredienser tillagas i en och samma gryta. Tre sorters "mandlar" ger både färg och smak åt rätten. Servera med en sallad som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 4 msk smör
  • 4 dl ris
  • 8 dl vatten
  • 200 g nötfärs
  • 0,5 tsk krossad kryddpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g sötmandel
  • 50 g pistaschmandel
  • 25-30 g pinjenötter

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i mindre bitar, krydda med salt och peppar och bryn alla bitar väl runt om i 2 msk smör. Lägg över kycklingbitarna i en gryta, ca 25 cm i diameter. Bryn köttfärsen i stekpannan i 1 msk smör och tillsätt kryddorna.
  2. Koka riset i vattnet i 10 minuter, blanda sedan ner köttfärsen. Häll alltsammans över kycklingdelarna och låt blandningen sjuda under lock tills all vätska kokat in, 10-15 minuter.
  3. Stek mandeln, pistaschmandeln och pinjenötterna i resterande smör. Vänd grytan upp och ner över ett serveringsfat. Strö mandlarna och nötterna över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept