Kycklinggryta med färska örter

Kycklinggryta med färska örter
Foto: TV4

Har du färska örter, dubblera mängden, men vänta med att tillsätta basilikan till serveringen. Den tappar smak av att kokas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 10 steklökar
  • 200 g små hela champinjoner
  • 2 morötter, skivade
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 dl hönsbuljong
  • pressad citron
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn delarna. Lägg dem i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan tillsammans med champinjoner och morötter.
  2. Strö på örterna och späd med buljongen. Sjud under lock tills kycklingen är klar, 30-40 minuter. Smaka av med citron.
  3. Sila av kokspadet. Koka ihop det till en sås. Red den med mjölet utrört med grädden. Slå den över grytan. Värm och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept