Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry
Foto: TV4

Knepet att få curryrätter goda är att fräsa curryn i olja eller smör först. På så sätt blir smaken rund och fyllig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,5 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 1 tsk curry
  • 500 g krossade tomater
  • 1 bit kanelstång
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna och bryn dem runtom i en stekpanna.
  2. Fräs curry och lök med olivolja en kort stund i en gryta och tillsätt i tomaterna. Lägg i kycklingen samt övriga ingredienser.
  3. Sjud klart under lock ca 40 min. Strö på persilja. Kokt är gott ris till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept