Kycklinggryta med apelsinfiléer och chili

Kycklinggryta med apelsinfiléer och chili
Foto: TV4

Att filéa apelsiner gör man kanske inte mitt i veckan, men gärna till fest! Kokt ris eller pressad potatis passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg kycklingdelar med ben
  • 1 gul lök
  • olja att bryna i
  • 2 apelsiner
  • 7 dl kycklingbuljong
  • salt och krossad svartpeppar
  • 4 torkade piri- piri
  • 2 msk majsstärkelse + lite vatten

Gör så här

  1. Skär av ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinen. Ta vara på apelsinsaften.
  2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i olja i en stekgryta. Lägg i kycklingdelarna, några i taget och bryn dem. Häll på kycklingbuljongen, krydda med salt och peppar och smula ner piri- pirin. Låt puttra under lock i 20 minuter.
  3. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och rör ner i grytan. Häll på apelsinsaften och fördela apelsinklyftorna ovanpå kycklingen. Ge grytan ett uppkok före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept