Kycklinggratäng

Kycklinggratäng
Foto: TV4

En gratäng som går smidigt att laga till och som passar såväl som lättare middag som till lunch. Gärna med en grönsallad till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 grillad kyckling
  • 1 paket fryst bladspenat
  • riven muskot
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 liten burk sparris
  • 6 portioner kokt ris

Sås:

  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär loss kycklingköttet. Tina spenaten, låt den rinna av i en sil. Krydda lätt med muskot.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter. Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning.
  3. Lägg riset i botten av en smord ugnsform. Varva med kyckling, spenat, svamp och sparris. Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept