Kycklingfyllda pastacrêpes med paprikasås

Kycklingfyllda pastacrêpes med paprikasås
Foto: TV4

Crêpes behöver inte alltid tillagas på konventionellt sätt. Gör dem i stället av lasagneplattor och vips har du en helt ny rätt. Till såsen har du god hjälp av en stavmixer eller matberedare. Pimiento kan bytas ut mot förväll, färsk paprika. Habanero kan bytas mot spansk peppar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färska lasagneplattor
  • 1 schalottenlök
  • 1 burk pimiento, 200g
  • 3 kycklingfiléer à 150g
  • 1 knippa rucola
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 25 g smör
  • 0,25-0,5 finhackad habanero-chilifrukt
  • olivolja
  • 1 äggula
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i stekpanna. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg kycklingen, rucolan och löken i en matberedare. Mixa till en slät smet.
  2. Stansa ut runda pastaplattor (med hjälp av en upp- och nervänd skål) och lägg en sked kycklingröra i mitten. Pensla kanterna med äggula och vik ihop kanterna, som ett paket. Fäst med tandpetare. Koka knytena i ca 5 minuter i saltat vatten.
  3. Koka upp pimiento och chilifrukt med kycklingbuljongen. Låt stå och småputtra ca 10 minuter. Mixa såsen slät. Lägg i en klick smör och mixa såsen så att du får upp ett skum. Lägg pastacrepesen på en djup tallrik och slå över den skummiga såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept