Kycklingfrikassé

Du kan även använda benfritt kycklingkött, då blir koktiden något kortare. Ris, couscous eller bulgur är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • ca 1 l vatten
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 8 pepparkorn
  • 0,5 tsk timjan
  • några kvistar persilja

Sås:

  • 3 morötter, skivade
  • 4 dl kokbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 0,5 dl vispgrädde
  • lite pressad citron
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Lägg delarna i en gryta, smula ner buljongen och slå på vatten så det täcker. Koka upp, skumma och lägg därefter i ingredienserna till koket. Sjud tills köttet är mört, 20-25 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Mät upp buljong till såsen och koka morötterna klara i denna.
  3. Rör ut mjölet med grädden och red såsen. Koka 5 minuter. Smaka av med citron och rör ner persilja. Bena ur köttet och slå morötter och sås över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept