Kycklingfrikasse

Kycklingfrikasse
Foto: TV4

Frikasse betyder att ingredienserna kokas i buljong som sedan reds av med en äggula och blir den goda såsen!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,3 kg kycklingdelar
  • salt
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 gul lök
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • några kvistar persilja
  • 6-8 svartpepparkorn

Sås:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl silad kokbuljong
  • 2 äggulor
  • 2 dl mellangrädde
  • 0,5 citron, saft
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en gryta, slå på vatten och salta. Lägg i morötter, lök och kryddor och koka dem sakta klara under lock ca 40 min. Ta upp dem. Sila buljongen. Spar morötter och lök.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen. Späd med buljongen, koka 10 min.
  3. Ta såsen av värmen. Rör ner gulorna utrörda med grädden. Smaka av med citron och rör ned persilja.
  4. Lägg upp kycklingen, så såsen över och garnera med grönsakerna från koket.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept