Kycklingfilé med soltorkade tomat och oliver med pestokryddad linspuré

Kycklingfilé med soltorkade tomat och oliver med pestokryddad linspuré
Foto: TV4

Linspurén behöver lång koktid, men kan lagas i förväg. Den läckra kycklingen tar betydligt kortare tid att åstadkomma.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 200 g soltorkade tomater i marinad
  • 1 dl svarta oliver
  • 6-7 färska salviablad

Linspuré:

  • 3 dl röda linser
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 dl pesto

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och salt, koka upp och ta bort skummet som bildas. Låt småkoka under lock i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg dem ovanpå. Droppa över lite av oljan som tomaterna legat i. Strö över oliverna. Baka i ugnen till en innertemperatur på 80°. Det tar ca 15-20 minuter. Strö över salviabladen före servering.
  3. Häll bort eventuellt överflödigt vatten från linserna och mixa eller stöt till en puré. Rör ner pressad vitlök, citron, olivolja och pesto. Servera till kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept