Kycklingfilé med saffransris

Kycklingfilé med saffransris
Foto: TV4

Kyckling hör till de mest fettsnåla köttsorterna. Du kan också koka andra kycklingdelar på detta sätt. Ta gärna bort skinnet eftersom det är där det lilla fett som finns sitter. Har du inget vin hemma så ersätt med grönsaksbuljong och skivad apelsin eller citron. Servera kycklingbrösten med saffransriset och nykokta haricots verts.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 dl ris
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 g saffran ( 1 paket)
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika

Gör så här

  1. Ris: Skala och hacka den gula löken fint. Fräs löken i olja. Tillsätt ris och rör om. Spä med 6 dl vatten. Tillsätt saffranen. Låt koka försiktigt under lock i 20 minuter. Hacka paprikan och låt den koka med riset de sista 5 minuterna.
  2. Kyckling: Skala vitlöken och skiva den fint. Stek eller grilla kycklingbröstet till en vacker färg. Lägg över i en låg gryta eller traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Häll på vinet och finskivad vitlök. Lägg på lock och låt puttra i ca 15 minuter tills köttet är genomstekt.
  3. Ta bort bladen från basilikan och hacka stjälkarna. Låt stjälkarna koka med och strö över bladen först vid serveringen. Servera den goda skyn som sås till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept