Kycklingfilé med pecannötter och lönnsirap

Kycklingfilé med pecannötter och lönnsirap
Foto: TV4

Till den här rätten ska du först laga en chutney dagen innan. Aprikoserna till chutneyn ska blötläggas över natten, så räkna även med den tiden. Dag tre är rätten däremot klar på 20 minuter! Vildrisblandning smakar gott till. Pecannötterna kan bytas ut mot valnötter.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar
  • 2,5 dl lönnsirap
  • 100 g grovkrossade pecannötter
  • Chutney:
  • 125 g torkade aprikoser
  • 125 g brun farin
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 3 spansk peppar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Blötlägg de torkade aprikoserna till chutneyn över natten. Koka dem mjuka i blötläggningsvattnet. skala ingefäran och hacka den fint. Dela den spanska pepparn på längden. Kärna ur och hacka dem fint. Tillsätt farin, ingefära, spansk peppar, salt och vinäger. Låt puttra på svag värme utan lock i ca 30 minuter. Häll upp i ren glasburk med lock.
  2. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingbrösten i smör så att de får fin färg. Lägg över i smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och efterstek i ugnen i 8 minuter.
  3. Hacka pecannötterna grovt. Häll lönnsirapen och nötterna i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 3 minuter. Rör om då och då. häll sirapsblandningen över kycklingfiléerna och baka ytterligare 2-3 minuter. Servera med chutneyn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept