Kycklingfilé med jordnötssmör

Kycklingfilé med jordnötssmör
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingfilé med jordnötssmör

12 ingredienser

Jordnötssmör är en spännande "krydda" som passar i många sammanhang, där den ger en god nötsmak. Här serveras frukt till som ett fräscht tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk matolja
  • 4 tsk jordnötssmör [20 g]
  • 2 bananer
  • 4 skivor ananas
  • 200 g kiwi
  • salt
  • vitpeppar
  • 20 jordnötter
  • 2-2,5 dl ris
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset mjukt i lättsaltat vatten. Skala kiwin och bananerna och skär frukten i mindre bitar.
  2. Stek kycklingfiléerna i olja tills de fått fin färg på båda sidor och är genomstekta. Innertemperaturen ska vara 75°, om du sticker i kycklingen ska köttsaften som sipprar ut vara klar och genomskinlig. Krydda med salt och peppar.
  3. Minska värmen. Ta upp kycklingfiléerna, bre på jordnötssmöret och vänd dem hastigt i pannan på svag värme. Om värmen är för hög blir jordnötssmöret lätt grynigt.
  4. Servering: Lägg frukten i grupper på tallrikarna. Häll upp riset i fyra oljade koppar, packa det tätt och låt stå ett par minuter. Vänd sedan ut riset i fina toppar på tallrikarna. Lägg en kycklingfilé på varje tallrik och strö över lite jordnötter.