Kycklingfilé med jordnötssmör

Kycklingfilé med jordnötssmör
Foto: TV4

Jordnötssmör är en spännande "krydda" som passar i många sammanhang, där den ger en god nötsmak. Här serveras frukt till som ett fräscht tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk matolja
  • 4 tsk jordnötssmör (20 g)
  • 2 bananer
  • 4 skivor ananas
  • 200 g kiwi
  • salt och malen vitpeppar
  • 20 jordnötter
  • 2-2,5 dl ris
  • vatten och salt

Gör så här

  1. Koka riset mjukt i lättsaltat vatten. Skala kiwin och bananerna och skär frukten i mindre bitar. Stek kycklingfiléerna i olja tills de fått fin färg på båda sidor och är genomstekta. Innertemperaturen ska vara 75°, om du sticker i kycklingen ska köttsaften som sipprar ut vara klar och genomskinlig. Krydda med salt och peppar.
  2. Minska värmen. Ta upp kycklingfiléerna, bre på jordnötssmöret och vänd dem hastigt i pannan på svag värme. Om värmen är för hög blir jordnötssmöret lätt grynigt.
  3. Servering: Lägg frukten i grupper på tallrikarna. Häll upp riset i fyra oljade koppar, packa det tätt och låt stå ett par minuter. Vänd sedan ut riset i fina toppar på tallrikarna. Lägg en kycklingfilé på varje tallrik och strö över lite jordnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept