Kycklingfilé med currysås

30 m
4
Kycklingfilé med currysås
Foto: TV4

En len currysås passar bra att servera till kycklingfilé. Det är inte svårt alls att göra den själv – prova!

10 juni 2009
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 morot
  • 0,5 purjolök
  • smör till stekning

Currysås:

  • 2 + 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 msk curry
  • 1 dl kycklingbuljong
  • salt

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Sås: Smält 2 msk smör i en kastrull. Ta av från värmen och vispa ner mjölet, ställ åt sidan. Låt 1 msk smör fräsa lätt i en annan kastrull. Rör ner curryn och sedan buljongen och grädden. Vispa om och låt allt sjuda några minuter. Tillsätt mjölredningen lite i taget under vispning och låt såsen sjuda i 5 minuter, sila den sedan. Krydda med salt och håll den varm till servering.
  2. Ansa och strimla purjolök och morot och koka dem hastigt i lättsaltat vatten. Håll grönsakerna varma.
  3. Gnid in kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem i matfett i 6–8 minuter på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta genom att sticka på det tjockaste stället, köttsaften som rinner ut ska vara klar och utan färg. Servera med såsen och grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept