Kycklingcurry från Seychellerna

Tareq Taylors recept på curry med kyckling, potatis och vitlök. Receptet kommer från hans första stora resa som 18-åring.

Tips! Blanda gärna ner omogen papaya eller bitar av äpple eller mango i grytan. Papaya ska i tidigt, all annan frukt i slutet. Currybladen ger grytan ett extra smakdjup. Försök att få tag på röd nordindisk curry som är mest lik originalet /Tareq

19 april 2017
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 3 gula lökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 300 g potatis
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 4 msk kokosolja
  • 2 msk extra stark eller vanlig curry
  • 1 dl curryblad, torkade eller färska
  • 3 msk ketchup eller 1 msk tomatpuré + 2 msk vitvinsvinäger + 2 tsk strösocker
  • 7 –8 dl vatten
  • 2 tsk salt

Till servering

  • kokt jasminris
  • ev. röd chili

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i bitar med benet kvar.
  2. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken, det ska bli cirka 2 msk. Skala potatisen och skär i ganska stora bitar.
  3. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i några minuter. Lägg i kycklingen och låt den fräsa med en stund. Tillsätt potatis, curry, curryblad och ketchup (eller tomatpuré, vinäger och socker). Slå på vatten så att det precis täcker (7–8 dl), låt grytan koka upp och sedan sjuda i cirka 30 minuter under lock med locket lite på glänt.
  4. Servera grytan direkt med ris och gärna lite färsk chili.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept