Kycklingcurry Bombay

Kycklingcurry Bombay
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingcurry Bombay

22 ingredienser

En het rätt med inspiration från det indiska köket. Välj tillbehör efter smak och tillgång. Det roliga med den här rätten är att var och en smaksätter sin egen portion efter önskemål.

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklingdelar av bröst och lår
  • 0,5 gul lök
  • 1 potatis
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk curry
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 bit kanelstång
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk citron, pressad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk smör + smör till stekning

Till servering exempelvis:

  • 4 port ris, kokt
  • riven kokos
  • russin
  • banan
  • gurka, skivad
  • röd spansk peppar, strimlad
  • mango chutney
  • gräddfil
  • blandade nötter

Gör så här

  1. Börja med att förbereda de tillbehör du valt ut och lägg upp dem i separata skålar. Ställ åt sidan till servering. Koka riset.
  2. Skala löken och potatisen och hacka dem grovt. Fräs löken mjuk i smör i en gryta tillsammans med curry, kajennpeppar och kanelstång, utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och slå på grönsaksbuljong och kokosmjölk så att det precis täcker. Salta lätt och lägg i potatisen, som ska koka sönder och reda såsen. Låt koka i ca 35 minuter, eller tills kycklingen känns mör.
  3. Krydda eventuellt med mera salt och några droppar pressad citron. Curryn ska smaka starkt. Klicka i en matsked smör och servera med riset och tillbehören.