Kycklingburgare med het chilisås

Kycklingburgare med het chilisås
Foto: TV4

För att göra din egen, läckra kycklingfärs till den här burgaren behöver du en matberedare eller mixer. Servera burgaren med en het chilisås och knapriga potatisklyftor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g urbenat kycklingkött
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 grön spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • Het chilisås:
  • 0,5 dl sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1,5 dl neutral olja

Till servering:

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor bifftomat
  • 0,5 rödlök
  • 4 sallatsblad
  • ugnsstekt klyftpotatis

Gör så här

  1. Skala vitlök och lök och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda samman sambal, lökhack, koriander, vatten, salt och socker. Pressa ner vitlöken och rör ner oljan. Låt såsen stå och dra till servering. Såsen kan även köras i mixer.
  2. Skär kycklingköttet i mindre bitar och mixa det till en färs. Skär den spanska pepparn på längden, skrapa ur kärnorna och hacka pepparfrukterna. Skala lök och vitlök. Hacka den gula löken fint. Pressa saften ur citronen. Fräs pepparfrukterna och löken i olja. Vänd ner fräset i kycklingfärsen, pressa ner vitlöken och tillsätt citronsaft, salt och peppar. Mixa kort, så att allt blandas. Forma 4 rejäla burgare av färsen. Stek dem gyllene i smör eller pensla med olja och grilla dem över träkolsglöd.
  3. Skala rödlöken och skär den i skivor. Skiva tomaten. Lägg ut underdelarna till bröden och fördela sallatsbladen ovanpå. Lägg på lökskivor och tomatskivor. Placera burgarna överst och lägg på överdelarna till bröden. Servera burgarna med såsen och ugnsstekt klyftpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept