Kycklingbulgogi med rätta tillbehör

20 m + marinering
4
Kycklingbulgogi med rätta tillbehör
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Marinerad kycklinglårfilé med sesamdressade böngroddar, koreansk chiliaioli och nykokt ris.

Dryckestips: Testa att servera te till maten. Nedan hittar du förslag på tre olika sorter.

  • Red oolong feng huang dan cong
  • Bei mei yin zhen
  • Gen mai cha
10 juli 2015
Visa mer
20 m + marinering
4

Du behöver

Kycklingbulgogi

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 msk ljus soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 3 klyftor vitlök, skalade och rivna

Koreansk chiliaioli

  • 2 dl majonnäs, gärna hemslagen
  • 1 msk koreansk chilipasta gochudjang (eller sriracha eller sambal oelek samt 0,5 tsk honung)
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven

Sesamböngroddar

  • 150 g färska böngroddar (från mungbönor)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 liten klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • nykokt japanskt eller koreanskt ris

Gör så här

  1. Kycklingbulgogi
    Blanda ihop alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 1 timme eller mer, gärna över natten.
  2. Stek/grilla kycklingen till gyllene och genomstekt. Låt vila i några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, sesamböngroddar, chilipicklad gurka och salladsblad.
  3. Koreansk chiliaioli
    Vispa försiktigt samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök.
  4. Sesamböngroddar
    Häll kallt vatten i en bunke och lägg groddar i. Skölj väl och avlägsna eventuella gröna bönskal. Häll av vattnet. Koka upp 2 liter vatten och häll i bunken med de sköljda böngroddarna. Häll genast av och skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag.
  5. Blanda groddarna med sesamolja, vitlök, sesamfrön och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept