Kycklingben med kokt ris och olivsallad

Kycklingben med kokt ris och olivsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingben med kokt ris och olivsallad

12 ingredienser

Stora kycklingben passar bra att laga i ugnen med en god glasering av mango chutney. Servera med en fräsch sallad och kokt ris.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingben
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt

Olivsallad:

  • 1 kruka grönsallat
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 0,25 gurka
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 tsk olivolja

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Blanda samman mango chutney, olja, curry och salt. Pensla kycklingbenen med blandningen. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 20 min. Vänd några gånger under stektiden.
  2. Riv sallatsbladen i mindre bitar. Skär selleristjälkarna i små bitar. Skiva gurkan. Blanda sallat, selleri, gurka, jordnötter och oliver. Droppa över olivolja.
  3. Kontrollera att kycklingbenen är genomstekta. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Servera kycklingbenen med salladen och kokt ris.