Kyckling Tinola

40 m
4 - 5
Kyckling Tinola
Foto: TV4

Kycklinggryta med ingefära, papaya och babyspenat serverad till jasminris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 september 2016
Visa mer
40 m
4 - 5

Du behöver

  • 3-5 cm ingefära, skuren i tunna bitar
  • 1 tsk rapsolja
  • 500 g kyckling
  • 1 tsk fisksås
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 6 skivor sayote eller papaya
  • 400 g babyspenat

Tillbehör

  • 4-5 port jasminris

Gör så här

  1. Bryn hälften av ingefäran i en kastrull med olja
  2. Gnugga kycklingbitarna med fisksås och lägg ner i kastrullen, bryn tills kycklingen får en stekyta.
  3. Addera vatten och koka upp. Lägg i kycklingbuljongen.
  4. Tillsätt papayan och sänk värmen, låt sjuda tills kycklingen och papayan är genomkokt, ca 20 minuter.
  5. Koka jasminriset enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Lägg i spenatbladen i grytan och låt sjuda i ytterligare 2 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept