Kyckling pot-au-feu med krutonger

Kyckling pot-au-feu med krutonger
Foto: TV4

En äkta pot-au-feu är ett riktigt långkok, som strå och puttrar i minst fem timmar. Den här kycklinggrytan går betydligt snabbare. Laga den här rätten när primörerna är som finast.

7 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 morot
  • 8 små färskpotatisar
  • 4 knipplökar
  • 1 knippa grön sparris
  • 100 g sockerärter
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk salt

Till dekoration:

  • färsk timjan
  • Krutonger:
  • 4 skivor baguette
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala moroten och borsta potatisarna. Skär dem i mindre bitar. Ansa löken. Stycka kycklingen i små delar. Lägg kycklingbitarna i en stor kastrull. Slå på buljongen och koka upp. Lägg i morot, potatis och lök. Krydda med lagerblad, salt och pepparkorn. Låt sakta sjuda under lock ca 30 minuter, tills kycklingen är färdig.
  2. Rosta baguetteskivorna. Blanda samman yoghurt, ingefära, salt och peppar. Klicka upp på baguetteskivorna och strö över lite malen ingefära.
  3. Ansa sparrisen och snoppa sockerärterna. Lägg i dem i buljongen mot slutet av koktiden. Ta upp kyckling och grönsaker med hålslev. Fördela kycklingbitar och grönsaker i varma djupa tallrikar. Häll på buljong och dekorera med färsk timjan. Servera med krutongerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept