Kyckling- och fetaostsallad med honungsdressing

Kyckling- och fetaostsallad med honungsdressing
Foto: TV4

Mild och god sallad, som blir tuff av lök och citron. Vill du bjuda barn på mat är detta ett säkert kort.

10 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl fusilli-pasta
  • 4 kycklingfiléer à 120 g
  • 250 g fetaost
  • 2 avokador
  • 2 tomater
  • 1 röd lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl pressad citronsaft

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola i kallt vatten.
  2. Koka upp olivolja, honung och citron, ta av från värmen och rör till en jämn dressing. Stek kycklingfiléerna på båda sidor. Skär dem i cm-stora bitar och blanda med hälften av dressingen.
  3. Skär avokadon i strimlor, tomaterna i klyftor och löken i halvmånar. Blanda pasta, avokado, tomat och lök. Ringla över resten av dressingen och vänd runt. Fördela salladen på fyra tallrikar, smula över fetaosten och krydda med salt och peppar. Toppa med kycklingblandningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept