I samarbete med FELIX

Kyckling- och cheddarpaj med örtkräm

40 m
4
Kyckling- och cheddarpaj med örtkräm
40 m
4

Du behöver

Paj

  • 1 rulle pajdeg
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 50 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 4 sparrisstjälkar
  • 2 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt och peppar

Örtkräm

  • 200 g färskost
  • 1 msk basilika, hackad
  • 1 msk oregano, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och bred ut pajdegen i en pajform.
  2. Dra köttet av kycklingen, halvera körsbärstomaterna, hacka lök och sparris. Fördela allt i pajformen.
  3. Vispa samman ägg och grädde. Rör ner riven ost och vitlök. Salta och peppra. Fördela över kycklingen och grönsakerna i pajformen.
  4. Grädda i ugnen i ca 30 minuter, eller tills äggstanningen satt sig och pajen har fått fin färg.
  5. Rör under tiden samman färskost med örter och salt.
  6. Tag ut pajen ur ugnen, klicka över örtkrämen och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept