Kyckling med västerbottenpesto och pasta

Kyckling med västerbottenpesto och pasta
Foto: TV4

I originalreceptet för pesto ingår pinjenötter och parmesanost. Vi har bytt ut dem mot rostade kärnor av solrosfrön och västerbottensost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g benfritt kycklingkött
  • olivolja att steka i
  • salt och malen svartpeppar
  • 4 portioner pasta
  • Pesto:
  • 2 krukor färsk oregano
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 100 g kärnor av solrosfrö

Till servering:

  • riven ost

Gör så här

  1. Pest: Rosta solroskärnorna i torr stekpanna några minuter. Hacka dem sedan. Riv av bladen från oreganokvistarna och hacka bladen fint. Riv osten och skala vitlöksklyftan. Stöt solroskärnor, oregano och ost i en mortel. Flytta över i en bunke. Pressa ner vitlöken och tillsätt oljan, lite i taget och rör tills allt är väl blandat. Du kan annars köra peston i mixer.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet genom durkslag.
  3. Skär kycklingköttet i 1 cm- tärningar. Stek dem i olivolja på medelvärme. Krydda med salt och peppar. Blanda den avrunna pastan med kycklingköttet och peston. Servera med riven ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept