Kyckling med sallad

Kyckling med sallad
Foto: TV4

En klassisk krogrätt som fanns på nästan alla matsedlar från förr. Den serverades när fågeln var helt nystekt och varm på den kalla salladsbädden. Idag köper vi färdiggrillad kyckling och får på så sätt en snabblagad middag. Vill du steka kyckling på traditionellt vis får du receptet här.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stekt eller grillad varm kyckling
  • 4 tomater
  • 1 liten liten gurka
  • 2 selleristjälkar
  • blandade sallatssorter
  • 140 g bacon ( 1 paket)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Kärna ur tomaterna och skär dem i strimlor. Skär gurkan i skivor och sedan i strimlor. Skär sellerin i strimlor. Arrangera sallatsbladen vackert på tallrikar eller ett stort fat. Fördela resten av ingredienserna över sallaten.
  2. Stek baconet knaprigt. Skär kycklingbrösten i skivor och resten i bitar. Fördela kycklingen på salladen och lägg baconet på toppen.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrettdressing och droppa över. Servera genast.
  4. Stek gammaldags kyckling i ugnen så här: Gnid in kycklingen med salt och vitpeppar. Bryn den i smör på spisen. Ställ in kycklingen i 200° ugn. Stek först på ena sidan, sedan på den andra och sist med bröstet uppåt. Stick in en gaffel i den tjockaste delen av låret. Kycklingen är färdigstekt när köttsaften från låret är klar som vatten. Det tar ca 45 minuter för en kyckling som väger 1,2 kg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept