Kyckling med ris och curry

Kyckling med ris och curry
Foto: TV4

Glöm skolkökets höns i curry! Denna pippi är både godare och saftigare. Servera gärna indiskt basmatiris till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,4 kg kycklingdelar med ben
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • ca 7 dl vatten
  • 1 stor morot, i bitar
  • 1 gul lök
  • 5 nejlikor
  • 1 litet lagerblad

Sås:

  • 2 msk curry
  • 2 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl silad buljong från koket
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en gryta. Smula ner buljongen, lägg ner morotsbitarna och slå på vatten så det knappt täcker. Stick fast nejlikorna i löken och lägg den och lagerbladet i grytan. Koka i 35-40 minuter under lock.
  2. Sila buljongen och ta av skinnet av kycklingen.
  3. Fräs curry och smör några minuter. Rör ner mjöl och späd med silad buljong och grädde. Koka ca 10 minuter. Slå såsen över köttet. Servera med ris och sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept