Kyckling med portvin och körvel

Kyckling med portvin och körvel
Foto: TV4

Portvinet ger rätten en fyllig smak. Perfekt till bjudningen. Servera med kokt ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,3 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 1-2 tsk körvel
  • ca 300 g champinjoner, skivade
  • 1,5 dl enkelt portvin
  • 3 dl grädde
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • hackad persilja
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Bryn kycklingen runtom i matfett i en gryta. Krydda med salt, peppar och körvel.
  2. Sänk värmen, slå på vinet och smula ner buljongen. Låt grytan småputtra under lock tills kycklingen känns klar ca 40 minuter.
  3. Koka under tiden ihop grädden något i en kastrull utan lock. Bryn svampen.
  4. Ta upp kycklingdelarna. Slå grädden i grytan, småkoka utan lock tills såsen är simmig. Slå den över kycklingen.
  5. Fördela svampen och persiljan över. Kokt ris passar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept