Kyckling med nudlar

Kyckling med nudlar
Foto: TV4

Det här är en snabb- och lättlagad vardagsrätt som ändå känns lyxig på grund av den spännande kryddningen.

26 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 300 g äggnudlar
  • 2 tsk gurkmeja
  • 300 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 2 msk färsk koriander

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till nudlarna och tillsätt gurkmeja. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Skala vitlöksklyftan. Lägg köttet i en kastrull och slå på buljong och grädde. Koka upp och krydda med spiskummin, koriander, och ingefära. Lägg i wokgrönsakerna. Sänk värmen och låt sjuda i ca 8 minuter.
  3. Fördela kycklingblandningen i fyra varma serveringsskålar. Toppa med nudlarna och färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept