Kyckling med nötter

Kyckling med nötter
Foto: TV4

Nötter och kyckling är en mycket fin smakkombination. Försök att hitta makadamianötter till den här kycklingen, de är dyra men otroligt goda. Annars är lättrostade hasselnötter inte heller dumma. Du behöver hjälp av en mixer för att laga såsen. Servera rätten med kokt ris.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,3 kg kycklingdelar
  • 100 g makadamianötter
  • 4-5 dl hönsbuljong
  • 3 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk malen chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna utan fett, lägg i nötterna och rosta dem i 4-5 minuter, rör om hela tiden. Häll upp dem på ett hushållspapper och ta bort eventuella skal.
  2. Lägg nötterna i en mixer och kör till en puré. Häll i buljongen och mixa till en sås. Häll såsen i en gryta. Skär salladslöken i strimlor, skala och hacka vitlöken och lägg ner det i såsen. Sätt till chilipeppar, salt och svartpeppar.
  3. Dela kycklingen i 4 portionsbitar och ta eventuellt bort skinnet. Lägg ner kycklingbitarna i grytan och vänd runt dem så att de blir helt täckta av sås. Koka kycklingen på svag värme med lock i 40-50 minuter tills den är helt genomkokt, spä med mera buljong om det verkar torrt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept