Kyckling med marockansk chermoula

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 4-6 kycklingbröst, filéer
  • 1 medelstor zucchini, skivad
  • ca 500 g små tomater, gärna på kvist
  • salt och peppar
  • olivolja
  • färsk oregano

Chermoula

  • 2 msk milt paprikapulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm muskot
  • några varv med färskmald svartpeppar
  • 4 klyftor vitlök, finrivna
  • 0,5 färsk röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 ekologisk citron, rivet citronskal från

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja.
  3. Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt.
  4. Skiva zucchinin och lägg den på plåten. Lägg de hela kvisttomaterna på ranka (med kvisten) på plåten. Ringla över lite olivolja och oregano.
  5. Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept