Kyckling med mango och thaichili

Kyckling med mango och thaichili
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 2 röd thaichili
  • 2 gul thaichili
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 5 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mango
  • 2 lime
  • 1 msk thailändsk fisksås

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i mindre bitar. Skär citrongräset i mindre bitar. Dela thaichilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Skala löken och hacka den fint.
  2. Fräs löken i olja i en stor gryta. Lägg i kycklingdelarna och fräs dem också. Lägg i chili och citrongräs och häll på vattnet. Pressa ner vitlöken och låt kycklingen sjuda i 45 minuter.
  3. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i tärningar. Pressa ut limesaften. Ta bort citrongräset ur buljongen. Lägg i mangon och häll i limesaft och fisksås. Låt grytan koka upp före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept