Kyckling med lindblommor

Kyckling med lindblommor
Foto: TV4

Passa på i juni eller juli, då linden blommar. Lindblomman har använts som läkeväxt och har en söt smak. Här får den hjälpa till att smaksätta kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med ben
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 20 lindblommor

Gör så här

  1. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar. Bryn dem i smör och lägg över i en traktörpanna.
  2. Slå på buljong och grädde. Koka upp och lägg i lindblommorna. Lägg på lock och sänk värmen. Låt rätten sjuda i ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 80°.
  3. Servera kycklingbrösten med lindblomsskyn.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept