Kyckling med grönsaker och gräddsås

1,5 h
4
Från Nyhetsmorgon

Middag för under 100 kronor? Javisst! Här använder vi en kyckling som utgångspunkt för att sedan köpa till det mest prisvärda gröna just den dagen du handlar, köp lika mycket grönt som kyckling!

Om man önskar så serveras ris eller pasta till.

8 januari 2016
Visa mer
1,5 h
4

Du behöver

  • 1 majskyckling
  • 250 g rotfrukter
  • lagerblad
  • vitpeppar
  • timjan
  • 1 chili
  • 1 liten bit ingefära
  • 2 msk soja
  • ev koriander
  • säsongens grönsaker
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin (kan ersättas med lime eller annan syra)
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ta ur kycklingbrösten och frigör låren. Skrovet spolas rent i kallt vatten och läggs i en kastrull, tillsammans med låren.
  2. Tillsätt vatten och rotfrukter, låt koka upp, skumma och tillsätt kryddorna, låt sjuda i 1 timme på låg värme.
  3. Plocka upp skrovet och låren, sila buljongen och koka ner den. Smaka av med lite chili, ingefära och soja.
  4. Plocka det kokta köttet och fräs det krispigt i torr panna, lägg det i sopptallriken och slå buljongen över,
  5. Skär ner kycklingbrösten i tunna skivor .
  6. Skär ner dagens skörd av grönsaker lika mycket som kycklingen. Fräs kycklingbrösten först, tillsätt grönsakerna, tillsätt vitlök, vitt vin och avsluta med lite grädde, salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept