Kyckling med getostgratinerade polkabetor

koket.se
Kyckling med getostgratinerade polkabetor
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kyckling med getostgratinerade polkabetor

11 ingredienser

ca 45 m

Ugnsbakad kycklingfilé med smarrig chèvreost och nyttigheter som betor och mangold.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 citron
  • 1 kg polkabeta (eller gulbetor)
  • 1 msk torkad timjan
  • 200 g chèvreost
  • 2 msk honung
  • 1 dl valnötter
  • 30 g mangold

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala betorna och klyfta i kvartar. Spara en polkabeta som skivas tunt, gärna på mandolin. Lägg
  3. den skivade betan åt sidan.
  4. Ringla 3 msk olivolja på en plåt och vänd runt de klyftade betorna. Strö på timjan, salta och
  5. peppra.
  6. Baka i ugnen totalt 30 minuter. Smula över chèvre samt valnötter och ringla honung över efter halva tiden.
  7. Bryn kycklingfilén i smör och 1 msk olivolja tillsammans lätt krossade vitlöksklyftor och en delad citron. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronsaften och koka ur eventuell smak från stekpannan med lite vatten.
  8. Låt gå i ugnen tillsammans med betorna tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Detta tar 10-15 minuter, beroende på hur länge du stekt kycklingen innan.
  9. Servera kycklingen med de ugnsrostade betorna och dekorera med de råskivade polkabetorna samt mangold.