Kyckling med cumberlandssås

Kyckling med cumberlandssås
Foto: TV4

Cumberlandsås är en syrlig röd sås som passar till kött och patéer. Den komponerades till brittiske hertigen av Cumberlands ära.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, stor
  • salt och svartpeppar
  • saft av 2 apelsiner och 1 citron
  • 1 msk svampsoja
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 0,5 tsk senapspulver

Gör så här

  1. Krydda den tinade kycklingen med salt och peppar och bryn den väl runtom i en stekpanna med matfett. Lägg över fågeln i en stekgryta.
  2. Pressa saften ur apelsinerna och finstrimla sen det yttersta skalet av apelsinerna och citronen. Slå saften i grytan. Lägg i skalstrimlorna och lägg lock på grytan.
  3. Låt fågeln småputtra ca 45 min eller tills den känns klar.
  4. Tag upp fågeln och smaksätt skyn med soja och gelé, samt en aning senapspulver, om det finns hemma.
  5. Dela fågeln i halvor och lägg upp den på fat. Slå såsen över.
  6. Vill man servera fågeln kall, låter man såsen kallna för sig, så att den kan vispas upp innan serveringen. Vill den gelea sig kan den ljummas en aning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept