Kyckling med citrongräs

Kyckling med citrongräs
Foto: TV4

Det här är en välsmakande och fräsch kycklingrätt från Vietnam. Köttet ska marinera en timme före tillagning. Citrongräset är endast smakgivare och tas bort före tillagningen. Servera ris till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1-2 citrongräs
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 3 msk matolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 salladslökar, skurna i sneda bitar
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i bitar. Krossa citrongräset lätt och dela det i mindre bitar. Blanda det med 1 msk fisksås i en plastpåse. Lägg kycklingbitarna i påsen och blanda ordentligt. Låt det ligga kallt i 1 timme.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs löken och vitlöken i 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna (citrongräset ska inte vara med) och salladslöken och stek på stark värme i ca 5 minuter. Rör om under tiden. Sänk värmen och täck med lock. Stek i ytterligare ca 2 minuter. Rör om då och då.
  3. Skaka samman vattnet och maizenan. Häll i det, socker och kajennpeppar. Rör om tills såsen tjocknat. Blanda vinäger, 1 msk fisksås och ingefära och rör ner. Servera med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept