Kyckling med citron- och kaprissås, kaprisbär och valnötter

Kyckling med citron- och kaprissås, kaprisbär och valnötter
Foto: TV4

Här en variant av kyckling med citronsås där citronen fått sällskap av kapris, kaprisbär och valnötter.

4 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • salt och malen vitpeppar
  • 25 g smör
  • 0,5 dl hackade valnötter
  • 10 kaprisbär

Citron- och kaprissås:

  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 2 msk kapris
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stycka kycklingen i små bitar. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Klicka på smöret, ställ i ugnen och stek i 45 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig. Lägg upp på varmt serveringsfat med folie över och håll den varm.
  2. Sås: Pressa saften ur citronen. Hetta upp buljongen. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen, rör ner mjölet och sätt tillbaka på plattan. Spä med buljongen, lite i taget, under omrörning. Låt såsen sjuda 5 minuter under omrörning då och då. Krydda såsen med salt, peppar och pressad citronsaft. Rör ner kaprisen.
  3. Slå såsen över kycklingdelarna, dekorera med kaprisbär och hackade valnötter. Servera med citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept