Kyckling med chutney på salladsbädd

Kyckling med chutney på salladsbädd
Foto: TV4

Med en smakrik chutney blir salladen himmelskt god. Koka en kyckling eller använd en liten kycklingrest. Du som inte vill laga egen chutney kan köpa färdig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 0,5 purjolök (det gröna)
  • 1 tsk salt
  • 3 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Chutney:
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 kiwi
  • 1 dl russin

Salladsbädd:

  • 1 huvud grönsallat
  • 3 stjälkar selleri
  • 0,5 dl hasselnötskärnor

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i klyftor. Skala moroten och skär i mindre bitar. Ansa purjolöken och skär det gröna i mindre bitar. Lägg kycklingen och grönsakerna i en rymlig kastrull. Lägg i vitpepparkornen, häll på vatten så att det täcker och koka upp. Sjud sakta på låg värme tills köttet lätt lossnar från benen. Det tar ungefär 1/2 - 3/4 timme. Skär upp kycklingen i portionsbitar och ta bort skinnet.
  2. Chutney: Skala och finhacka löken. Finhacka äpplet. Fräs äpple och lök i olja ett par minuter. Tillsätt curryn. Tärna kiwifrukten och blanda ner tillsammans med russinen. Chutneyn kan serveras varm eller kall.
  3. Plocka av sallatsbladen, skölj och slunga dem torra. Skär sellerin i tunna skivor. Rosa hasselnötterna i het panna och krossa dem grovt. Fördela sallatsbladen och sellerin på 4 tallrikar, lägg på kycklingdelarna och skeda över chutney. Strö över nötterna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept