Kyckling Marengo

Kyckling Marengo
Foto: TV4

En variant av den berömda rätt som serverades Napoleon efter slaget i Marengo. Kocken tog de ingredienser som fanns att tillgå och i originalreceptet ingår friterat ägg, kräftstjärtar och brödkrutonger.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 stora kycklinglår
  • salt och malen vitpeppar
  • rapsolja
  • soja
  • rosmarin och timjan
  • 10 st skalade smålökar
  • ca 200 g champinjoner
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk pressad citron
  • ca 3 dl vatten

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den med lite rapsolja. Lägg den i en gryta, slå på lite soja och strö över rosmarin och timjan.
  2. Bryn lökarna och svampen och lägg över i grytan. Smula över buljongtärningen. Blanda tomatpuré och citronsaft med vatten och häll det i grytan.
  3. Låt kycklingen koka på låg värme under lock cirka 25 minuter tills den känns klar.
  4. Servera med potatis, ris eller nudlar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept