Kyckling Marengo

Kyckling Marengo
Foto: TV4

En variant av den berömda rätt som serverades Napoleon efter slaget i Marengo. Kocken tog de ingredienser som fanns att tillgå och i originalreceptet ingår friterat ägg, kräftstjärtar och brödkrutonger.

26 januari 2009
2

Du behöver

  • 2 stora kycklinglår
  • salt och malen vitpeppar
  • rapsolja
  • soja
  • rosmarin och timjan
  • 10 st skalade smålökar
  • ca 200 g champinjoner
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk pressad citron
  • ca 3 dl vatten

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den med lite rapsolja. Lägg den i en gryta, slå på lite soja och strö över rosmarin och timjan.
  2. Bryn lökarna och svampen och lägg över i grytan. Smula över buljongtärningen. Blanda tomatpuré och citronsaft med vatten och häll det i grytan.
  3. Låt kycklingen koka på låg värme under lock cirka 25 minuter tills den känns klar.
  4. Servera med potatis, ris eller nudlar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept