Kyckling Marengo

Kyckling Marengo
Foto: TV4

Enligt legenden beordrades Napoleons köksmästare att laga en överdådig middag på kvällen efter slaget vid Marengo. Han samlade ihop allt vad han kunde få tag i och detta blev resultatet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kycklingdelar
  • 1 msk olivolja
  • 300 g passerade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk blandade torkade örtkryddor
  • 40 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 skivor vitt bröd
  • 100 g blandad svamp
  • 40 g svarta oliver
  • 1 tsk strösocker
  • färsk basilika till garnering

Gör så här

  1. Ta bort alla ben från kycklingdelarna med en vass kniv. Värm hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg ner kycklingbitarna och bryn dem i 4–5 minuter, vänd dem då och då. Flytta över i en gryta. Häll på passerade tomater, vin och örtkryddor. Koka upp och sjud sedan i 30 minuter. Kontrollera att kycklingen klar. Då är köttsaften klar när du sticker en provnål i den tjockaste delen av köttet.
  2. Smält smöret, krossa vitlöken och blanda ihop det. Rosta brödskivorna lätt och pensla dem med vitlökssmöret. Fräs svamparna i 2–3 minuter eller tills de är brynta.
  3. Hacka de svarta oliverna. Häll ner oliver och socker i kycklingblandningen och låt den bli genomvarm. Lägg upp kyckling och sås på varma tallrikar. Garnera med basilika. Servera med brödkrutonger och stekt svamp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept