Kyckling i vitvinssås

Kyckling i vitvinssås
Foto: TV4

Ett enkelt sätt att göra kycklingen festligare är att servera den med en god champinjonsås.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4-6 st kycklinglår
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk dragon
  • salt och peppar

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • silad sky från stekningen
  • 2 dl kaffegrädde
  • 100 g champinjoner, skivade
  • pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen och bryn delarna innan de läggs i gryta. Slå på vin och buljong. Strö i dragon och koka sakta under lock cirka 35 minuter.
  2. Ta upp kycklingen. Sila skyn. Fräs champinjonerna hastigt.
  3. Fräs ihop smör och mjöl till såsen. Späd med sky och grädde och låt koka i 10 minuter. Smaksätt med citron, salt och peppar och vänd ner champinjonerna. Slå såsen över kycklingen och servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept